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2Level Access Control (authenticate on both on local CSE, and hosting CSE) is introduced at SEC#9.2, and some positive feedbacks are given.
This is captured from the official minutes:

Document SEC-2014-0222-2 Levels Access Control for HTTP binding

Presented by Shingo Fujimoto (Fujitsu Ltd. (TTC))

Comments and Issues

AE Registered = here does it mean authenticated?

Who is checking registration – local or infrastructure CSE?

The example in slide 3 is not very common.

From the figure we might understand IN-CES like a middle-node -> it is local CSE

Local CSE is like a gateway, so a middle-node acting on behalf of the device. So the picture doesn’t really capture everything.

The idea of using bearer token is good.

Question on the figure in slide 7 (Communication flow): Has this approach been discussed in WG2? – it’s a first approach.

Question about what happens after establishing TLS session

How do local CSE log into IN-CSE?

Could we check if AE is registered or not?

It would be good to have the description of  the content of the access token to make the contribution clearer.

E-mail feedback is welcome. 

Decisions and Actions

SEC-2014-0222 was NOTED

Since the proposal was just explained the idea, this contribution propose actual specification for HTTP bindings.
-----------------------Start of change 1-------------------------------------------

5.2
Basic Flow (Non-Blocking Request) 
<Text>

The following text is to be used when appropriate:

5.3
Authentication on HTTP Request Message
When sending the credential to be checked by Local CSE, “Proxy-Authorization” header should be used as specified in HTTP/1.1 (see RFC2617).
When sending the credential to be checked by Targeted CSE, ‘Authorization’ header should be used as specified in HTTP/1.1.

When the credential to be checked by Target CSE was the access_token which is compatible with OAuth 2.0 framework, the authentication schema ‘Bearer’ shall be used as specified in RFC6750.   
-----------------------End of change 1---------------------------------------------

-----------------------Start of Changes to References Section -------------

2.1
Normative references

Clause 2.1 only shall contain normative (essential) references which are cited in the document itself. These references have to be publicly available and in English.
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RFC2617: “HTTP Authentication: Basic and Digest Access Authentication”, IETF, June 1999.

[2]
RFC6750: “The OAuth 2.0 Authorization Framework: Bearer Token Usage”, IETF, October 2012.
-----------------------End of Changes to References  -------------
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